Vgradnja oken s troslojno zasteklitvijo

Vgradnja oken s troslojno zasteklitvijo
Energijska učinkovitost stavb postaja vedno pomembnejši dejavnik današnjega časa, pri čemer je zelo pomembna energijska učinkovitost oken. 

Z razvojem tehnologij v gradbeništvu in zaradi zahtev po nizkoenergijskih in pasivnih objektih je postala vgradnja oken s troslojno zasteklitvijo nujna, vse pogosteje pa se za troslojno zasteklitev odločajo tudi pri gradnji tradicionalnih hiš in sanacijah obstoječih objektov. Z vgradnjo oken s troslojno zasteklitvijo dosežemo nižji količnik prehoda toplote, večjo izolativnost in boljšo zaščito pred hrupom.
 
Vgradnja oken s troslojno zasteklitvijoVgradnja oken s troslojno zasteklitvijoVgradnja oken s troslojno zasteklitvijoVgradnja oken s troslojno zasteklitvijo

Od česa je odvisna toplotna prehodnost oken

Toplotna prehodnost celotnega okna je odvisna od:
  • toplotne prehodnosti profilov (okvirja oken)
  • toplotne prehodnosti zasteklitve
  • toplotnih mostov na oknu, kjer se meri toplotni most na robu zasteklitve.

Kaj nam pove toplotna prehodnost oken

Toplotna prehodnost oken je izražena z enoto W/m2K. Toplotna energija potuje od mest z višjo temperaturo do mest z nižjo temperaturo, vse dokler ne pride do izenačenja temperature. Toplotna prehodnost oken nam pove, kako intenzivno toplota teče skozi kvadratni meter (m2) okna pri temperaturni razliki 1 stopinje (1°C). Manjši je količnik prehoda toplote Uw (bližje je ničli), bolj je okno energijsko učinkovito. Z izboljšano vrednostjo okna se občutno zmanjšajo stroški ogrevanja. Glede na vrednost toplotne prehodnosti razvrščamo okna med: 
  • nizkoenergijska (UW≤1,0 W/m2K)
  • pasivna okna (UW≤0,8 W/m2K).

Zakaj se torej odločiti za vgradnjo oken s troslojno zasteklitvijo

Prednosti oken s troslojno zasteklitvijo so večja izolativnost, boljša zaščita pred hrupom in nižji stroški ogrevanja, saj s troslojno zasteklitvijo dosežemo nizke toplotne prehodnosti stekla Ug = od 0,8 do 0,5 W/m2K, za celotno okno do Uw = 0,71 W/m2K. 
Za doseganje želenih učinkov in pravilne funkcionalnosti oken je zelo pomembna pravilna vgradnja oken, za kar poskrbi naša lastna monterska ekipa po RAL smernicah.
Za dodatne informacije o ponudbi nas pokličite ali obiščite v našem prodajnem salonu.
0
Prijava / Registracija