Splošni pogoji poslovanja in uporabe

Splošni pogoji poslovanja urejajo pravice in obveznosti obeh pogodbenih strank, to je podjetja STOPAR DESIGN d.o.o., (v nadaljevanju ponudnik) in kupca izdelkov in/ali storitev (v nadaljevanju kupec).
Splošni pogoji poslovanja podjetja so sestavni del vsake pogodbe, ponudbe oz. predračuna. 
Ponudnik je lastnik in upravljalec spletnega mesta. Spletno mesto omogoča pregled ponudbe podjetja, nudi možnost varenega spletnega nakupa PVC stavbnega pohištva iz zaloge in informacije o podjetju.

Funkcionalnost in delovanje

Spletna trgovina je enostavna za uporabo. Razdeljena je na tri korake in sicer:
  • korak 1 - iskanje artiklov (iskanje želenega artikla z možnostjo dodajanja v košarico)
  • korak 2 - pregled naročila (izbira plačila in dostave)
  • korak 3 - vnos podatkov (vnos podatkov o kupcu in zaključek naročila
Sklenjena pogodba (naročilo) se hrani v elektronski obliki na strežniku ponudnika in je dostopna kupcu preko e-pošte v (.pdf ali .html obliki) v kolikor poda zahtevo. 

Plačilo, prevzem in način dostave

  • Naročene artikle lahko plačate na tri načine in sicer:
  • plačilo z gotovino (po povzetju ali ob osebnem prevzemu)
  • plačilo s kreditno kartico (ob naročilu)
  • plačilo po predračunu.

Cene artiklov

Spletne cene so določene in izražene v evrih in vključujejo 22% DDV. Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cen, če se spremenijo količine, opisi, barve, mere, pozicije ali katerakoli druga dejstva, ki so osnova za izračun cene. V primeru popustov se le ti ne seštevajo. Akcije so izvzete iz popustov.

Vračilo blaga, pravica do odstopa kupca od nakupa - pogodbe

Kupec ima pravico, da nam zaradi kakršnega koli razloga vrne naročeno blago 14 dni od dneva prevzema. Zadošča tudi, da nas v roku 14 dni po prevzemu blaga obvesti po pošti na naslov STOPAR DESIGN d.o.o., Železarska cesta 8, SI-3220 Štore ali z obvestilom po FAX-u na številko: 03 780 55 95. Rok za vračilo naročenih artiklov je 30 dni, od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe - nakupa. Kupec nosi stroške, ki nastanejo ob vrnitvi blaga. Če je potrošnik naročene artikle že začel uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Odstop ponudnika od naročila - pogodbe

Varnost

Ponudnik uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki jih zbiramo na spletu, uporabljamo tudi standardni požarni zid in zaščito gesla. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Varstvo in zasebnost podatkov

Ponudnik  ne odgovarja za vnešene podatke uporabnikov, ki naročajo artikle

Vsi pridobljeni podatki z naslova naročila artiklov, se bodo uporabljali izključno za medsebojno komunikacijo (ponudnik - uporabnik) in evidenco ponudnika in ne bodo posredovani tretjim osebam. Ponudnik si pridržuje pravico, do pošiljanja novosti na uporabnikov e-naslov. Uporabnik se lahko odjavi od prejemanja novosti kadarkoli.

Zavezujemo se varovati vaše podatke v skladu z Zakonom o varstvo (ZVOP-1-UPB1).

Uveljavljanje stvarnih napak

  • ob ugotovitvi morebitnih stvarnih napak (reklamacije) artiklov, mora kupec poslati zahtevek (opis reklamacije, problema...) pisno priporočeno preko navadne pošte na naslov ponudnika. To je dolžan storiti največ 3 dni po ugotovitvi (nastanku) stvarne napake. V tem času je dolžan sporočiti zahtevek za uveljavitev stvarne napake. Zahtevek mora vsebovati natančne podatke o kupcu, številki izdanega računa s strani ponudnika in vzrok poškodbe (v kolikor ga je moč ugotoviti)
  • v roku 8 dni po prejemu zahtevka ponudnik odgovori v pisni obliki nadaljna navodila za uveljavitev stvarne napake
  • v primeru odobrene zahteve za uveljavitev reklamacije vam lahko artikel zamenjamo ali vrnemo znesek kupnine na vaš TRR

Garancija

Na PVC okna in PVC vrata nudimo 5 letno garancijo - od tega 10 let na steklo, 5 let na vsebnost atmosfere (plina) v medstekelnem prostoru, 10 let na profile oken in vrat v beli barvi, 5 let na profile v dekorju in 10 let oziroma 10.000 odpiranj na okovje (seveda ob ustrezni uporabi in vzdrževanju izdelkov). 

Omejitev odgovornosti

Čeprav ponudnik ureja spletno mesto s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovila točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato ponudnik niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij na teh spletnih straneh ter do uporabe in/ali nezmožnosti uporabe teh informacij, in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Podatki o vpisu v register z navedbo registra in številke vpisa

STOPAR DESIGN proizvodnja in prodaja, d.o.o.
SEDEŽ: Železarska cesta 8, 3220 Štore
Matična številka: 5405947000
Davčna številka: SI82366489
Davčni zavezanec: DA
Vpis v registrski organ: 7. 2. 1990
Kraj vpisa: Okrožno sodišče Celje

Opozorilo po ZIsRPS

Ponudnik obiskovalce spletne strani, potencialne in obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih stranki ne uspeta rešiti sporazumno, rešujejo pred pristojnim sodiščem.

Pogoji poslovanja veljajo od 01.08.2019 do preklica, oziroma morebitne dopolnitve.

Pravilnik o nagradnih igrah si lahko preberete tukaj.
0
Prijava / Registracija